POSITIEF!

 

We voelen ons allemaal wel eens (heel erg) down, moedeloos en hopeloos. Dat is heel menselijk.

 

Misschien zijn we (tijdelijk) overbelast of zelfs overspannen en dan kan het helpen om iemand in vertrouwen te nemen, gas terug te nemen, bij jezelf na te gaan wat je voortaan anders/beter kan doen zodat je dit soort buien niet meer te vaak hebt, ontspanning te nemen, leuke dingen te doen, te huilen en/of eens je grieven te uiten (maar blijf niet nodeloos in melancholie en boosheid HANGEN).

 

Wat ook kan helpen, is te kijken naar mooie en/of grappige filmpjes, bijvoorbeeld op youtube. Luister eens naar je favoriete muziek. Of kijk eens naar foto's van tijden waarin je heel gelukkig was en realiseer je dan dat als je toen gelukkig kon zijn dat het weer kan, en dat er in je leven dus niet alleen maar narigheid is gebeurd. Dat geeft hoop, moed, kracht, energie!

 

Kijk naar al die mensen die zijn genezen, die depressies of kanker hebben overwonnen. Kijk naar de mensen die zich inzetten voor de hulpbehoevende medemens. Kijk naar de mensen op straat die vrolijk zijn. Kijk naar de spelende kinderen. REALISEER je dat niet alles kommer en kwel is. Dat er ook nog positieve en hoopgevende voorbeelden zijn!

 

Het is belangrijk dat er OOK mooie, fijne dingen op ons netvlies vallen en door onze gehoorgang reizen. Die beïnvloeden ons immers heel erg!

 

Het negatieve zal je niet vermurwen, wees niet bang. Je kan het aan, je bent oersterk, maar het is WEL zaak dat je jezelf en de ander voedt met geloof (in herstel, in kansen), moed, liefde en hoop (op genezing, betere tijden, spectaculaire omwentelingen)!

 

Succes met leven!

 

Ik weet dat het leven soms afschuwelijk (onrechtvaardig, lijdensvol, frustrerend) is, zinloos lijkt en dat je - als je maar genoeg pech hebt - vermorzeld kan worden door rampen, een slopende ziekte, een ongeluk, een oorlog, ontslag, een echtscheiding, een zelfdoding of door duivels van vlees en bloed (gaskamers bijvoorbeeld), maar ik weet ook dat het bestaan tevens ronduit gelukzalig en zinvol kan zijn en dat je - als je maar genoeg hulp krijgt, als je maar de juiste mensen ontmoet en als je ZELF blijft zoeken naar verbetering en naar het hoopvolle - heel veel mooie momenten kan beleven en dat je hier en daar de nodige verbetering en het nodige GELUK kan bewerkstelligen, voor jezelf en voor de ander.

 

(Ik hou van lange zinsconstructies, haha).

 

Blijf ervoor gaan! Blijf creatief zoeken naar en ijveren voor verlichting, verbetering, geluk en gezondheid.

 

Blijf OOK voldoende inzoomen op de wonderen, op de genezingen, op de humor, op de verrassende revoluties, op de kracht van samenwerking, op het geluk, op het genot, op het succes, op de kansen die er bijna altijd zijn en komen en op de schoonheid.

 

www.rolanddanckaert.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb